Feria Valencia ha obert les seues portes aquest matí a la major Fira de l’Automòbil que se celebra enguany a Espanya. La cita ha arrancat amb una notable afluència de públic i una oferta de 102 expositors directes i 34 marques oficials sobre una superfície expositiva de 80.000 m².
El gran atractiu està sent la gran oferta de vehicles d’ocasió i el protagonisme del vehicle elèctric entre les novetats de les marques. Sobre aquest tema, l’Associació Valenciana de Vehicle Elèctric (AVVE) ha celebrat hui una jornada en la qual s’ha constatat el camí sense retorn cap a l’electromovilidad.
València, 2 de desembre 2022.- Amb més de 4000 cotxes a la venda fins dimarts que ve 6 de desembre, la Fira de l’Automòbil de València, que enguany compleix el seu vigésimocuarta edició, s’ha consolidat com la major convocatòria del sector de l’automoció que s’ha celebrat enguany al nostre país, després de les successives desconvocatorias dels salons de Madrid i la cita de l’Automòbil de Barcelona inferior en grandària a la de València. El públic, en aquest sentit, està responent a això amb una notable afluència de públic des de l’obertura de portes a les 11.00 hores.
Entre els atractius les nombroses novetats de les marques, la gran oferta de vehicles seminuevos, d’ocasió, gerència i km 0 a la venda i que suposen pràcticament la meitat de la superfície expositiva total, i el complet programa d’activitats paral·leles, que van des d’exposicions de clàssics i col·leccionisme a través del saló València Motor Classic fins als superdeportivos de l’escuderia valenciana Spania GTA, que s’han presentat hui en el saló. Precisament aquest matí, el CEO de l’escuderia, Domingo Ochoa, ha presentat els plans de la marca al costat del conegut presentador i especialista del sector Màxim Sant.
Novetats a la venda
Els vehicles electrificats copen les principals novetats que les marques presenten en la Fira de l’Automòbil de València. Com els nous KIA e-Niro 100% elèctric, el KIA Sportage, el KIA EV-6 que es presentaran a València; igual que el nou Range Rover Sport o el nou Opel Grandland i Astra Híbrid, guardonat recentment com a ‘Volant d’Or’ a Alemanya.
Per part seua, tal com han traslladat al certamen, Nissan presentarà els seus nous models electrificats com l’Ariya 100% elèctric, el XTrail i Qashqai e-Power i el nou Juke Híbrid. Mentrestant, Mazda apostarà com a novetat pel CX60, primer SUV amb tecnologia híbrida endollable, un segment pel qual també aposta Volvo amb el seu ‘crossover’ elèctric C40. Marques com Renault, mentrestant, presentaran com a novetat la nova versió del Megane i Austrial mentre que Hyundai proposarà el seu nou Tucson NLine 30 aniversari i l’elèctric IONIQ 5, triat ‘Millor Cotxe de l’Any 2022’.
Els experts desmunten les principals inseguretats dels usuaris per a apostar per l’electromovilidad
La situació de la mobilitat elèctrica en la Comunitat Valenciana ha protagonitzat la primera jornada de l’actual edició de la Fira de l’Automòbil de València. Ha sigut a través d’una taula redona en la qual s’ha debatut sobre el ‘Baròmetre de l’electromovilidad en la Comunitat Valenciana’. L’Associació Valenciana del Vehicle Elèctric (AVVE) ha sigut l’encarregada d’organitzar un esdeveniment en el qual també han participat representants de l’Associació d’Usuaris de Vehicles Elèctrics (AUVE), Renault Retail Group, Up2City i Abervian. Durant la trobada, que venia marcat per l’actual moment d’indecisió fruit de la crisi energètica, s’ha fet referència als principals dubtes i inseguretats que té el consumidor final, tant pel que fa a cotxes elèctrics, com a altres tipus de transport com és el cas de la mobilitat elèctrica lleugera.
Les ajudes a l’hora de comprar un cotxe elèctric han sigut un dels punts clau que s’han tractat durant la trobada. De fet, els ponents han coincidit que es tracta d’un dels avanços més importants que ha aconseguit el sector de la mobilitat elèctrica. “El que hem aconseguit és continuïtat. Hi ha hagut molts anys en què només es compraven cotxes elèctrics quan hi havia ajudes. Ara ja portem un any i mig sense interrupcions”, ha destacat el gerent d’Up2City, Lalo Blanes, que ha apuntat a la por a factors externs com la duració de les bateries o la disponibilitat de punts de recàrrega com algunes causes que frenen als usuaris a apostar per aquests vehicles. Per a combatre aquesta tendència, Blanes ha destacat la importància de continuar apostant per una xarxa d’infraestructures de recàrrega consistent.
També s’ha parlat de formació en el sector. El delegat d’AUVE, Santiago Miralles, ha fet referència a la formació com a eina bàsica a l’hora d’incrementar el grau de seguretat dels vehicles elèctrics, sent per exemple la professió de mecànic d’aquesta mena de vehicles molt demandada en l’actualitat. També ha parlat d’altres tendències per a comptar amb vehicles elèctrics, com és el “retrofit”, la conversió de vehicles tèrmics a elèctrics.
El futur de les bateries
Els experts han centrat també la taula redona a aclarir tots els dubtes sobre les bateries. S’ha parlat d’aquest element com un procés en constant evolució tecnològica que té moltes vies obertes: “Ara hi ha un pla de ruta a nivell tecnològic per a veure com serà la bateria del hui i del demà”, ha explicat Javier Barahona, CEO d’Abervian. També s’ha comentat la importància de comptar amb una fàbrica de bateries ja planificada en la Comunitat Valenciana, que pot convertir a la regió en un pol important a nivell mundial en aquest àmbit.
Aquest mateix punt també s’ha relacionat amb l’apartat de la seguretat. Segons ha explicat Barahona, existeix un interés en què es parle de la inseguretat d’aquesta mena de vehicles, però realment és equiparable a la de qualsevol transport convencional. “L’única cosa que cal tindre en compte és comptar sempre amb marques registrades, i sobretot, els punts de recàrrega, que complisquen totes les normatives per a tindre totes les garanties de qualitat”, ha destacat Javier Barahona.
Mentrestant, el cap de vendes de Renault Retail Group Llevant SA, Manuel García, ha definit el procés d’electrificació com una realitat a la qual únicament necessita polir diferències mínimes respecte al model tradicional. També ha comentat el retard que tenen les ajudes a arribar, ja que això facilitaria la mobilitat i la integració del vehicle elèctric. I finalment, també s’ha parlat de la situació de la mobilitat lleugera, que en la Comunitat Valenciana s’està desenvolupant d’una forma més local a diferents velocitats i segons cada ajuntament.