La fira de referència de productes i serveis funeraris registra un 17% més de visites respecte a la seua anterior edició. Esta dada se suma al creixement del 30% de signatures expositores, la qual cosa es tradueix en un increment del negoci en el sector. A més, creix la internacionalització, més expositors i visitants estrangers visiten la fira en 2023.
Funermostra es consolida com l’escenari del canvi de la indústria, que ha demostrat que es dirigeix cap a un model més sostenible i verd.
València, 20 octubre de 2023.- Amb creixement i negoci. Així ha tancat hui Funermostra la seua 17é edició. La fira Internacional de Productes i Serveis Funeraris ha registrat en esta edició un creixement en les seues visites del 17% i un augment dels seus expositors del 30%. Això es tradueix en una gran oferta comercial i, també, en vendes, acords per al sector.
A això se suma la internacionalització d’esta edició. S’ha duplicat el nombre de visitants estrangers que han assistit a Funermostra. Alemanya, França, Països Baixos, Polònia, Itàlia, Bèlgica, el Brasil o Colòmbia han sigut algun dels països de procedència dels professionals. Així mateix, també han crescut el doble el nombre d’expositors estrangers, que han vist en Funermostra l’espai idoni per a obrir mercat.
“Els expositors ens han transmés la seua satisfacció. Els estands estaven plens i ens consta que les signatures han aconseguit nous clients, a més d’afermar els que ja tenien”, declara Jose Vicente Aparicio, president de Funermostra, que afig que el dijous la fira estava “al complet”.
Des de la direcció del certamen, Beatriz Colom assegura que quan una edició acaba, es comença a pensar ja en la següent. “Recollim tots els comentaris i els incorporem per al futur”, assegura la directora, que afig que el sector es va “content” al tancament d’esta 17a edició.
Sostenibilitat i innovació en Funermostra
Les novetats de Funermostra 2023 han sorprés els visitants un any més. La moto fúnebre per als amants de les dues rodes presentada per Ràfegues de Cel, urnes certificades de Funeral Products o el Tesla de Vio Europe per a fer l’últim viatge.
Han sigut moltes les propostes, quasi totes dirigint-se cap a un model més sostenible. Un exemple és el d’ARCAE, amb uns taüts que incorporen un codi QR per a conéixer la procedència dels materials, tots certificats i ecològics. O l’urna arbre patentada per Semper Vivens, en la qual les cendres actuen activament en el creixement de la planta.
A totes estes novetats, Funermostra va afegir la recreació d’un bosc de la vida. Un nou concepte de cementeri en el qual preval la vegetació. “Estem en un moment de transformació. El sector es comença a dirigir cap a nous models per a acomiadar als sers estimats, més amables i agradables, que ajuden a mitigar un dolor que, siguem honestos, sempre serà ací”, explica el president de Funermostra. En el bosc s’ha plantat un arbre familiar. Actua com un mausoleu, però a l’aire lliure. “Al voltant de l’arbre s’enterren les urnes, biodegradables per descomptat, dels sers estimats d’una mateixa família. Sobre elles es col·loca una pedra, que pot portar una inscripció o no. Vindre a visitar als familiars que ja s’han anat en un espai bucòlic, a l’aire lliure, ple de vegetació, és millor i d’això tots en el sector ens estem donant compte”, conclou Aparicio.
La sostenibilitat és el camí cap al qual es dirigeix el sector. És un fet. Gràcies als canvis generacionals i la necessitat de naturalitzar-se, la indústria està canviant. Segons assegura Jose Vicente Aparicio, ja molts cementeris que estan incorporant modificacions, com el d’Alcalá de Henares, amb el seu bosc de la vida o el de Roques Blanques, a la província de Barcelona.