FIMMA + Maderalia acollirà un innovador espai conceptual entorn del ‘cotreball’ de la mà d’Estudi{H}ac

El projecte WORK{H}UB retrà homenatge al disseny i la investigació a través de nou espais innovadors en el qual els nous materials seran protagonistes.

Esta iniciativa dona continuïtat a projectes com el Taylor{H}otel de l’última edició que va captivar a interioristas i prescriptors del canal contract.

València, 6 febrer 2024.- FIMMA + Maderalia ho torna a fer. La biennal de solucions, materials i tecnologia per a la indústria de la fusta, moble i contract tornarà a posar el focus en el sector de l’interiorisme i disseny amb un nou innovador i revolucionari espai, denominat ‘Work{H}ub’ ideat per la ment creativa de José Manuel Ferrero i el seu equip de disseny d’Estudi{H}ac. Es tracta d’un espai de ‘cotreball’ que ret homenatge a l’art del disseny i la investigació i que comprendrà nou espais creats a partir de materials i solucions proposades pels expositors de FIMMA + Maderalia.

Suposa, en este sentit, donar continuïtat a propostes trencadores que desperten l’interés de tot el segment de la prescripció i el contract, és a dir, dels professionals del disseny, interiorisme i arquitectura que s’especialitzen a idear projectes integrals per a col·lectivitats (botigues, hotels, oficines, etc). Ja en l’última edició, FIMMA + Maderalia va acollir un espai d’estes característiques com l’aplaudit Taylor{H}otel, ideat també per l’equip d’Estudi{H}ac i que recreava diferents estades d’un hotel. Aquell projecte va suposar un punt d’atracció clau durant la fira, alguna cosa que es vol repetir en FIMMA + Maderalia 2024, que tornarà del 14 al 17 d’este mes de maig a Fira València.

Què és Work{H}ub 2024?

Des de l’estudi de disseny de José Manuel Ferrero, es planteja este nou espai com a punt central on empreses i visitants descobriran una nova manera de treballar, col·laborar i crear sinergies. El plantejament cerca enfortixen l’ambient col·laboratiu mitjançant una proposta diferent, composta de moltes àrees que representaran una tipologia de noves formes de treball i integració d’equips en empreses, on es produïxen estratègies i idees en un lloc inspirador.

Així, Work{H}ub reunirà diferents àrees que representaran d’una forma real, els usos i aplicacions de la gran varietat de propostes de materials que podrem descobrir en cadascun dels estands de les empreses participants. Espais reals que facilitaren i despertaren l’interés i el contacte entre les indústries.

“El nostre workhub serà el seu punt d’inici per a descobrir la gran oferta que existix en materials i les seues aplicacions. Basats en un base de color molt arquitectònic i neutra es plasmen els diferents volums que donaran pas a casa àrea, un espai per a acollir la trobada d’amants dels materials en un ambient relaxat, excitant i inspirador. Amb espais per a reunió, treball, col·laboració, intercanvi, relació i descans”, expliquen des de l’estudi.

Diferents àrees especialitzades i de treball

El projecte s’estructura entorn de diferents àrees o zones especialitzades, cadascuna caracteritzades amb formes, textures i colors singulars i delimitats per columnes que actuaran com a factors envolupants dels espais i que oferixen la possibilitat de mostrar un material diferent dins de la mateixa gamma cromàtica.

Estes seran els nou espais o zones en els quals s’estructura el projecte Work{H}ub de FIMMA + Maderalia 2024.

  • L’espai donarà inici amb una zona de Recepció en el qual el moble taulell serà protagonista indiscutible de l’entrada i on el color exercix una part fonamental en el seu impacte. Amb un disseny fluid i orgànic és el punt de trobada per a aquells que ingressen i declaració que el disseny és present des del principi del recorregut.
  • La Sala Art Exhibition mostrarà diferents formes de material que se sintetitzen conceptualment per a transformar-se en una peça artística, donant com a resultat un quadre tridimensional que depenent del punt de vista canvia la percepció de l’obra. Enfront d’ell, un banc estratègicament col·locat que convida a seure i contemplar la peça.
  • L’espai retail ‘Shop Box’, integra a banda i banda prestatgeries que conformen un corredor que convida a creuar per a explorar mitjançant imatges les diferents empreses col·laboradores. Es tracta d’un espai de descobriment i exploració dels productes que fabriquen les diferents marques.
  • També s’habilitarà una exposició de materials ‘Materioteca de Tendències’, un lloc on l’artista troba la inspiració i selecciona els materials que donaran vida als seus pròxims projectes. Una biblioteca de materials que reflectix les últimes novetats de disseny que encuriosixen de l’artista
  • Per part seua, la zona de treball ‘El Taller’, tractarà de sintetitzar d’una forma molt potent l’espai de treball de l’artista-creatiu. Un espai habitualment privat i íntim per al creatiu, que s’obri per a mostrar les pròximes creacions de l’artista i el resultat final del qual aconseguix transportar-nos a l’interior del seu procés creatiu i observar la seua manera de treballar amb obres a mitjà acabar, maquinària industrial i caixes de transport.
  • Una altra zona destacada serà la zona d’habituació denominada ‘Artist Room’, que se situarà al costat del taller i que actua com a refugi íntim per a l’artista, un espai on troba descans després de les sessions creatives. Des de l’habitació té accés al taller, permetent a l’artista mantindre un vincle amb el seu treball, però permetent-los recarregar energies i meditar sobre els seus projectes. Un espai que oferix equilibri entre el treball i el descans.
  • Mentrestant, la zona oficines ‘Work Area’, serà la pròpiament esta zona de ‘cotreball’ i que està dissenyada per a inspirar la col·laboració i la innovació. Les persones es reunixen al llarg d’una taula per a compartir idees, col·laborar en projectes i fomentar la creativitat. És l’epicentre de la productivitat on els treballadors s’asseuen a avançar en els seus projectes. En la seua part posterior, una paret on es mostra el procés creatiu de les empreses mitjançant moodboards amb fotografies, notes i manuals dels seus productes. Al llarg de la paret, una armariada que aporta la nota de color i servix per a secundar material corporatiu.
  • L’espai en forma d’àgora ‘Talks Room’ apareix com a molt més que un mer escenari per a presentacions; és un ambient que convida al diàleg, la reflexió i la col·laboració de les marques amb els seus clients. Està
    equipat amb pantalles per a oferir contingut visual contínuament mentre no s’estiguen donant conferències.
  • Finalment, la zona bar serà la ‘Lounge Bar’, en la zona posterior de l’àgora, i en la qual es troba una barra pensada per a crear un ambient més distés lluny de la possible xarrada que s’estiga donant. També ve acompanyat d’una butaca conceptual amb forma de cadena que simbolitza la
    unió entre les diferents empreses en este espai i aporta color a la zona.

+info
https://fimma-maderalia.feriavalencia.com/

Desplaça cap amunt