FIMMA + Maderalia 2024 acollirà més de 120 ponències i jornades tècniques en el major programa dels últims anys

Demostracions en viu entorn de la indústria 4.0, ponències d’arquitectes sobre contract i construcció amb fusta, cicles formatius complets, ponències tècniques sobre fabricació additiva, recobriments o disseny sostenible són algunes de les temàtiques de la potent Agenda de Conferències de FIMMA + Maderalia 2024.

La biennal (14-17 maig) ultima ja els preparatius per a l’arrancada d’una edició històrica en la qual celebrarà el seu 40 aniversari.

València, 30 abril 2024.- FIMMA + Maderalia ha configurat la seua agenda definitiva de conferències, xarrades i jornades tècniques que es desenvoluparan al llarg de la seua pròxima edició, del 14 al 17 de maig en Fira València. Seran en total més de 120 les ponències previstes en els deu escenaris previstos i que abordaran pràcticament qualsevol aspecte relacionat amb el sector: des dels últims avanços en tecnologia, fabricació i indústria 4.0 fins a les tendències en disseny, arquitectura i construcció amb fusta. Serà, en este sentit, la programació de FIMMA + Maderalia més completa, àmplia i extensa almenys de l’última dècada.

I és que el professional que visite dins de tot just quinze dies FIMMA + Maderalia tindrà per a triar fins a una desena d’espais i fòrums on s’impartiran estes conferències. En pràcticament tots els pavellons, que compartiran la zona comercial dels estands amb àrees específiques d’exposicions i conferències.

Nivell 2: la fusta i la tecnologia són protagonistes

El primer que es trobaran els visitants seran els dos pavellons del Nivell 2 de Fira València, on la seua situa el certamen de maquinària i tecnologia FIMMA. En el Pavelló 1 del Nivell 2 se situarà la zona FIMMA Future, centrada en mostrar les últimes tecnologies i processos de fabricació, i on de la mà de l’Institut Tecnològic AIDIMME es realitzaran tots els dies demostracions entorn de la fabricació additiva i indústria 4.0.

Just davant, en el Pavelló 2 del Nivell 2 se situa una de les grans àrees de formació que tindrà enguany FIMMA + Maderalia. Es tracta del denominat ‘Clubmadera Maderaula FIMMA’, gestionat per CESEFOR i en el qual s’impartiran fins a deu blocs formatius des del dimarts fins al dijous. Estes accions formatives estaran impartides tant per tècnics de la pròpia CESEFOR com d’empreses capdavanteres del sector i se centraran específicament en tots els vessants possibles de l’ús de la fusta com a element estructural i per a la construcció, com els elements prefabricats, les tècniques i processos d’execució, muntatges d’edificis d’entramat lleuger o l’eficiència energètica, entre molts altres aspectes.

Nivell 3: del contract a la innovació i nous materials

En el Nivell 3 se situaran els quatre pavellons previstos per a Maderalia on, de nou, es combinarà la zona expositiva dels estands amb les exposicions i les conferències. Serà el cas del Pavelló 2 del Nivell 3, en el qual se situarà la gran instal·lació Work{H}ub de José Manuel Ferrero i en la qual se celebrarà un cicle de conferències, taules de debat i ponències tècniques entorn de la relació entre disseny, arquitectura, fusta, sostenibilitat i industrialització.

Este cicle de conferències comptarà amb la presència de destacats professionals del disseny i l’arquitectura com Héctor Ruiz, Jesús Plaza de Requena i Plaza, Jaime Sanahuja, Felipe Veites de Ruiz Larrea Arquitectura o José María Medrano de Medrano + Saez.

Ja en el Pavelló 3 del mateix Nivell 3, el visitant trobarà l’espai de la zona ‘Essencials Passarel·la Innovació’, on un comité d’experts de l’Institut Tecnològic AIDIMME seleccionarà aquells elements més innovadors que es podran trobar en FIMMA + Maderalia. En esta àrea també es realitzaran diferents demostracions durant els quatre dies de fira com a acabats i recobriments de fusta, toxicitat de materials, qualitat i seguretat i normativa en paviments i revestiments derivats de la fusta.

Per part seua, el Pavelló 4 del Nivell 3 serà el que concentre la major part de les activitats i conferències. Especialment per la ubicació de la segona zona de formació de CESEFOR, la denominada ‘Clubmadera Maderaula’ en Maderalia i en la qual de nou s’abordaran diferents blocs amb continguts molt vinculats amb la construcció amb fusta i el valor d’este material com a element viu, sostenible i versàtil. Alguns dels aspectes que es tractaran serà el Codi Tècnic d’Edificació, la construcció d’altes prestacions i eficiència energètica o el procés de descarbonització.

Este pavelló també acollirà una Sala de Conferències polivalent que acollirà, entre altres jornades, l’organitzada per l’AEIM entorn dels boscos, fusta i traçabilitat en la nova bioeconomía o algunes ponències més tècniques entorn de la formació innovadora del centre gallec del CESUGA o l’ús del Big data en la internacionalització de les empreses.

Sense eixir del pavelló, els professionals que acudisquen a FIMMA + Maderalia podran visitar una autèntica casa construïda al 100% amb fusta a través del projecte ‘La Casa Mòdul Hàbitat Mediterrani’. En esta mateixa zona se situarà una àrea de demostracions impulsada per AIDIMME i en el qual es realitzarà atenció personalitzada entorn de temes com la gestió forestal, l’I+D per a la construcció en fusta o els principals paràmetres de la construcció amb fusta.

Més activitats paral·leles

Ja finalment i en diferents ubicacions, FIMMA + Maderalia acollirà diferents activitats, com la trobada amb la premsa especialitzada que té previst realitzar ALVIC el primer dia de fira a les 13.00 hores; l’assemblea de la Plataforma Tecnològica Forestal PTFOR a la Sala Ausiàs Marcha el 15 de maig a les 10.00 o una jornada sobre economia circular en el sector de la fusta, que se celebrarà també en esta sala el 16 de maig a partir de les 10.30 i en la qual està prevista la presentació de la iniciativa Ecowoox.

També destacarà la iniciativa València Open Wood, que acostarà als professionals del sector aquells edificis emblemàtics de la ciutat amb un paper destacat de la fusta en la seua construcció. La visita es realitzarà el primer dia de la fira, el 14 de maig a partir de les 16.00 hores i es visitarà el Palau de la Generalitat Valenciana i la Facultat de Teologia. A la finalització de la visita es realitzarà una aproximació a la diagnosi no destructiva de la fusta per part dels tècnics d’AIDIMME.

Celebració del 40 aniversari

Una de les activitats més esperades serà la celebració del 40 aniversari de FIMMA + Maderalia, un esdeveniment que finalment se celebrarà la vesprada del 15 de maig a partir de les 19.00 hores en el Fòrum Centre de Fira València, just en l’entrada de FIMMA + Maderalia. Una cita molt especial i per a la qual s’ha optat per un format obert i festiu per a celebrar amb visitants, expositors i amics del sector una efemèride tan especial.

Tota la informació i agenda actualitzada en https://fimma-maderalia.feriavalencia.com/actividades-fimma-maderalia-2024/

Què és FIMMA + Maderalia?

FIMMA + Maderalia és la Fira Internacional de Materials, Tecnologia i Components per al Moble, Interiorisme i Projectes Contract, que celebrarà en 2024 la seua 40 edició en Fira València. En la seua última convocatòria va acollir una oferta de 396 expositors directes i 844 firmes i marques representades i va rebre la visita de 35.942 professionals de 60 països, la qual cosa va suposar un increment del 10% respecte a l’anterior edició.

+info
https://fimma-maderalia.feriavalencia.com/

Desplaça cap amunt