Kéré serà cap de cartell en el Fòrum d’Arquitectura de Cevisama, que celebrarà la seua pròxima edició del 27 de febrer al 3 de març de 2023 en Fira València i en el qual participaran grans referents de l’arquitectura com David Chipperfield, autor del ‘Ves-los e Vents’ i a Anne Lacaton, premi Pritzker 2021.
València, 30 novembre 2022.- El Fòrum d’Arquitectura de Cevisama 2023 comptarà amb un cap de cartell de primer nivell. El premi Pritzker 2022 Francis Kéré serà un dels arquitectes que protagonitzarà aquest important esdeveniment que porta a grans referents del món de l’arquitectura. D’aquesta manera, Kéré s’uneix a altres dues grans figures del sector que ja havien anunciat la seua participació: David Chipperfield, autor entre altres de l’icònic ‘Ves-los e Vents’ en La Marina de València, i la Premi Pritzker 2021 Anne Lacaton.
En aquest sentit, Carmen Alvarez, directora del certamen, considera que la confirmació de Kére, Chipperfield i Lacaton és una excel·lent notícia: “Tindrem un cartell en el Fòrum d’Arquitectura d’altíssim nivell gràcies a la participació d’aquests tres grans referents”, ha assegurat. A més, ha explicat que des de Cevisama sempre s’ha apostat per les grans figures del món de l’arquitectura, que ha posat a la disposició de visitants un fòrum de debat i coneixement únic.
Francis Kére, arquitectura social i sostenible
Francis Kéré (Gando, 1965) ha sigut l’últim a rebre el premi Pritzker, en l’edició 2022 i és el primer arquitecte africà a rebre el màxim guardó de la disciplina. Kéré va emigrar des del seu llogaret natal a Alemanya, on va estudiar arquitectura i on es va convertir en emblema de la construcció social i sostenible. Des de la seua oficina a Berlín i a través de la Kéré Foundation, torna una vegada i una altra a Gando per a ajudar a transformar la comunitat de la qual prové, reinterpretant de manera creativa els recursos limitats i treballant amb la població local. Un exemple d’això va ser l’Escola primària de Gando, la primera obra que va realitzar, per la qual va rebre el premi Agakan en 2004.
Entre les seues principals obres i projectes es troben: les dotacions al Parc Nacional de Mali a Bamako, l’Opera Village de Laongo (Burkina Faso), la biblioteca de Gando (Burkina Faso), el centre quirúrgic i centre de salut de Léo (Burkina Faso), l’escola secundària Lycée Schorge en Koudougou (Burkina Faso), el pavelló de la Serpentine Gallery de 2017 a Londres i l’Assemblea Nacional de Burkina Faso d’Ouagadougou (Burkina Faso).
Francis Kéré combina el seu treball d’arquitecte amb la seua labor docent en la Universitat Tècnica de Munic (TUM), el GSD de la Universitat d’Harvard, l’Acadèmia d’Arquitectura de Mendrisio, i la Universitat de Yale. La seua obra s’ha exposat en la Biennal d’Arquitectura de Venècia, el Museu ICO de Madrid, i el Museu d’Art de Filadèlfia, entre altres seus.
Cevisama, amb un ritme animat de contractació
Del 27 de febrer al 3 de març, Cevisama acollirà una nova edició que segueix amb un ritme de contractació “bastant animat”, segons explica la directora del saló, Carmen Alvarez, que apunta que ja són entorn de 400 els expositors que han confirmat la seua presència en el certamen. De fet, marques com Neolith, Ceramica Major, Gres d’Aragó, APE Grup, Ceràmiques Falcó, Ceracasa, Peronda, Baldocer, Keraben, Grup STN, Aparici, Apavisa, Poalgi, Visobath, Vidres, Esmalts, Smalticeram, Sigmadiamant, Chumillas Technology o Macer ja han confirmat la seua presència. Així les coses, la previsió de Cevisama 2023 és reunir més de 500 marques expositores i una ocupació de huit pavellons de Fira València.
A més, la directora de Cevisama ha anunciat que s’ha iniciat ja la campanya de compradors. “Una campanya que està rebent un excel·lent nivell de respostes”, explica. En aquest punt, cal recordar que Feria Valencia, de la mà de la Generalitat Valenciana, compte en aquesta edició amb un pressupost d’un milió d’euros per a captar visitants de qualitat per a la pròxima edició de Cevisama. “Esperem que la presència de compradors estrangers dels països objectiu siga enguany la de major qualitat de la història de Cevisama”, apunta Alvarez.
- info: cevisama.com