Les fires espanyoles destaquen en Fira València el seu paper en la generació de riquesa i ocupació

Fira València va acollir ahir l’acte de celebració del 60 aniversari de l’Associació de Fires Espanyoles (AFE) que va clausurar la presidenta de Fira i consellera d’Innovació, Indústria, Turisme i Comerç, Nuria Montes.

L’AFE va nàixer el 14 de maig de 1964 a iniciativa de la Fira Mostrari Internacional de València, aglutina a la pràctica totalitat d’institucions firals espanyoles i impulsa un negoci que genera més de 13.000 milions d’euros anuals i dona ocupació a més de 123.000 persones.

Juntament amb la presentació de les ponències sobre l’impacte i les tendències de la indústria firal, també va tindre lloc l’acte de reconeixement cap a les organitzacions firals fundadores de l’AFE.

València, 15 maig 2024.- Fira València va acollir ahir l’acte de celebració del 60 aniversari de l’Associació de Fires Espanyoles (AFE) en el qual es va posar de manifest la importància de la indústria firal i el seu paper en la generació de riquesa i ocupació. L’acte va ser clausurat per la presidenta de Fira València i consellera d’Innovació, Indústria, Turisme i Comerç, Nuria Montes, qui va destacar la importància de les entitats firals “pels importants efectes multiplicadors que generen per a la nostra economia”.

En este sentit, la consellera va afirmar que “des de la Generalitat tenim molt clara la importància i la necessitat de fer costat a les Institucions Firals valencianes, Fira València i Fira Alacant”, per això va assegurar que “treballarem per a potenciar totes dues societats, amb un model que coadjuve al nostre projecte de reindustrialització de la Comunitat Valenciana, mantenint tant el focus en les fires industrials tradicionals, com apostant per una mirada cap al futur, mitjançant l’organització de fires i esdeveniments de caràcter tecnològic i multisectorial”.

L’activitat de les fires espanyoles genera uns 13.000 milions d’euros d’impacte econòmic anual (directe, indirecte i induït) i més de 123.000 ocupacions directes i indirectes. Espanya és un dels principals països en matèria de fires d’Europa, juntament amb Alemanya, França, Itàlia i el Regne Unit.

L’any 2023 més de 6,5 milions de persones van visitar alguna de les 433 fires celebrades a Espanya, unes xifres que ja superen les registrades en prepandèmia, quan van tindre lloc un total de 424 fires que van ser visitades per 5,7 milions de persones. Dades que posen de manifest la bona salut de la qual ja gaudix la indústria firal espanyola.

Celebració 60 aniversari

En l’acte van participar autoritats institucionals, així com els components de la Junta Directiva d’AFE, encapçalada pel seu president Xabier Basáñez, i representants d’UFI The Global Association of The Exhibition Industry, de la qual Fira València és també entitat fundadora.

Així mateix, l’esdeveniment va comptar amb la participació del catedràtic d’Anàlisi Econòmica de la Universitat de València i director adjunt d’Investigació de l’Institut Valencià d’Investigacions Científiques (IVIE), Joaquín Maudos, qui va parlar de l’impacte de les fires comercials a Espanya esmentant l’estudi encarregat per AFE i realitzat per Oxford Economics en el qual es posa de manifest els beneficis que les fires reporten a la societat atés que “generen riquesa en termes de xifra de negoci, rendes, ocupació i ingressos públics”.

“El sector dels esdeveniments professionals: tendències” a càrrec del soci fundador i conseller delegat del Grup Eventoplus, Eric Mottard, va ser una altra de les intervencions de la jornada juntament amb la del regional director Europe d’UFI The Global Association of the Exhibition Industry, Nick Dugdale-Moore, titulada “La indústria firal a Europa: situació i reptes de futur”. Per part seua, el president de l’AFE, Xabier Basañez, va dissertar sobre la història i les fites més rellevants en estes sis dècades de l’Associació de Fires Espanyoles i va presidir l’acte de reconeixement a les organitzacions firals fundadores de l’AFE, en el qual va participar el director general de Fira València, Jorge Fombellida.

L’Associació de Fires Espanyoles es va constituir a València el 14 de maig de 1964, per iniciativa del llavors president de la Fira Mostrari Internacional de València, Ramón Gordillo, qui ja ostentava la presència d’UFI -Unió de Fires Internacionals- i actualment “The Global Association of the Exhibition Industry”. Esta associació és el principal organisme internacional del sector i va ser fundat en 1925 per un grup d’institucions firals europees amb Fira València com a única institució espanyola participant. Precisament, Ramón Gordillo ha sigut l’únic president del nostre país que ha dirigit esta entitat internacional en les seues quasi 100 anys d’història.

*Adjuntem imatges de l’acte d’ahir.

+Info
http://feriavalencia.com/
https://www.afe.es/es/

Desplaça cap amunt