El sector de la fusta mostra la seua força en l’arrancada d’una històrica FIMMA + Maderalia

Milers de professionals de la fusteria, instal·lació, fabricació de mobles i projectes per al canal contract se citen fins al dijous en Fira València en una 40 edició de FIMMA + Maderalia que creix un 40% fins a aconseguir les 925 firmes expositores de 25 països.

El sector de la fusta a Espanya supera els 10.000 milions d’euros de facturació i finalitza 2023 amb un creixement del 0’3% després de sis trimestres consecutius de pujades, segons ha donat a conéixer l’Institut Tecnològic AIDIMMME.

La consellera d’Innovació, Indústria, Turisme i Comerç, Nuria Montes, inaugura la biennal, que se celebra conjuntament amb la cita del sector logístic Intralogistics VLC.

València, 14 maig 2024.- Va arrancar amb força FIMMA + Maderalia. Tant com les màquines i línies de producció que des de primeres hores rugixen en FIMMA + Maderalia i que estan fent les delícies dels milers de fusters, industrials del moble, professionals de la fusta que, al costat d’interioristas, arquitectes o prescriptors conformen el gruix del perfil de visitant de la biennal per excel·lència del sector al nostre país. I és que des de hui i fins divendres que ve, Fira València acull la que s’ha convertit en la major fira industrial al nostre país del primer semestre de l’any, amb la presència de fins a 925 firmes expositores -fins a un 35% d’elles estrangeres de 24 països- i una superfície expositiva de sis pavellons al complet. Les xifres pugen fins al miler de firmes i els 80.000 m² d’exposició al costat de la cita logística Intralogistics VLC, que també ha obert hui les seues portes i se celebra en el Pavelló 4 del Nivell 2.

El bon to i la notable afluència de visitants en la primera jornada evidencia el bon moment pel qual travessa el sector de la fusta al nostre país, que està consolidant el gran moment que va viure després de la pandèmia i el ‘boom’ de la indústria de la llar. El sector, en este sentit i segons apunta l’Institut Tecnològic AIDIMME, aporta una xifra de negoci de 10.622 milions d’euros, sent per este orde Galícia, Comunitat Valenciana, Catalunya, Castella i Lleó i Andalusia les regions líders en esta activitat econòmica; ocupa 55.619 treballadors i posseïx una massa de 9.468 empreses. Els proveïdors -taulers, ferratges i pintures i vernissos- van tancar l’any passat amb un lleuger increment del 0’3% en vendes després de sis trimestres consecutives amb creixements constants en la seua activitat.

La cita ha sigut inaugurada per la consellera d’Innovació, Indústria, Turisme i Comerç de la Generalitat Valenciana, Nuria Montes, que ha estat acompanyada, pels presidents dels Comités Organitzadors de FIMMA i Maderalia, Santi Riera i Alejandro Bermejo respectivament, així com el secretari autonòmic d’Indústria, Felipe Carrasco, la directora general Emprenedoria i Internacionalització, Esther Olivas o la directora general de Comerç, Maribel Sáez, entre altres.

L’interiorisme cobra força en Maderalia

En la primera jornada de hui s’ha evidenciat la forta aposta d’esta edició de Maderalia per l’ús de la fusta tant en la construcció com en l’arquitectura d’interiors. Els projectes cada vegada compten més amb la fusta i prova d’això és l’espai que està sorprenent en Maderalia, el cotreball creat pel dissenyador valencià José Manuel Ferrero i que recrea una zona de treball amb diferents ambients i elaborat amb materials dels proveïdors. Hui també s’han donat cita en la fira canviats de nom dissenyadors com Héctor Ruiz, que ha presentat l’espai de la firma andalusa Alvic, les seues textures i jocs volumètrics. A més, ha sigut protagonista de la primera jornada del cicle de conferències entorn del disseny i l’arquitectura en fusta que ha posat d’evidència el futur de la fusta com a material 100% sostenible en la construcció.

Desplaça cap amunt